Når jeg woker er det strengt tatt ikke wok, siden jeg bruker vanlig stekepanne, men prinsippet er vel det samme? Jeg steker kyllingfilet i biter, som jeg krydrer med salt, pepper og "chilli and lime", en krydderblanding fra Santa Maria som er helt fantastisk god, og ikke så sterk som navnet kanskje skulle tilsi. Vanligvis bruker jeg fersk brokkoli, men siden de ikke hadde det på butikken i går, ble det squash. Jeg kan ikke fordra frossen brokkoli! Synes den blir så vassen og ekkel, så jeg bruker stort sett bare vanlig fersk. Paprika, grønne epler og rødløk, serveres med en liten dæsj soyasaus, og voilá: kjempegod middag på ti minutter!
I dag hadde vi laks på menyen. Det ble litt overkill med forskjellig tilbehør for jeg klarte ikke å bestemme meg! Hadde så lyst på sopp og spinat i dag, men lagde som alltid for lite spinat, så det ble salat i tillegg... Coop har spinat i pose som er frosset i terninger. Veldig kjekk å tine opp i en kjele med litt smør eller olje og krydder, men jeg klarer ikke å dosere den! Ti sånne terninger i dag, og enda ble det alt for lite til oss to. Jeg pleier å ha i pepper og kanskje litt gressløk eller noe. Men altså; ovnsbakt laks med tagliatelle, lun spinat, sopp og salat.
Laksefilet:
Olje i bunnen av ildfast form, krydre fileten med urtesalt og pepper, skvis over litt sitronsaft (lime i dag), og klipp litt fersk dill over. Inn i ovnen. Jeg aner ikke hvordan man steker mat i ovnen, så jeg har det aller meste midt i på 200 grader. Det funker det. Sett på grillen mot slutten av stekingen for å få skorpe.
"Dressing" til salaten:
I Portugal vente jeg meg til å ha olivenolje over salaten, men jeg spriter oljen litt opp for å gi salaten en liten piff. Denne går superfort å lage, og er lett å forandre på.
Ha en dæsj god olivenolje i en morter. Krydre med salt og pepper, skvis litt sitronsaft i, og i dag brukte jeg fersk dill i. Det er også godt med chilli, oregano, timian, estragon- you name it.
...Og ja, jeg skal bli bedre til å fotografere mat;)
Lillegutt fikk lapskaus fra glass for første gang i dag:)
Det var dagens...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar