Jeg tror aldri jeg har møtt et menneske som ikke forbinder fredagskvelden med kos. Etter en lang arbeidsuke er de aller fleste innstilt på å koble ut, det være seg med tv-titting, fjellturer, fest eller kino. Og vi synes vi fortjener det! Selv jeg, som ikke gjør annet enn å kose meg hjemme med lillegutt for tiden, synes det er stas med helg. Og i helgen skal man unne seg bittelitt ekstra - for eksempel en bedre middag.
Jeg for min del forandrer ikke personlighet selv om det er helg. Jeg er like lite ivrig på matlaging som resten av uka, og vil stadig at det skal gå fort! Og da er denne superenkle, supergode retten mitt beste tips:
Gresk salat med biffstrimler.
Stek kjøttet i flere omganger (avhengig av hvor mye du har selvfølgelig). Jeg har inntil nylig ikke skjønt hvorfor man sier det, men nå har lyset slått seg på hos meg også! Har du for mye kjøtt i pannen, senker det temperaturen, og kjøttet blir (visstnok) ikke ordentlig stekt.
Uansett; stek kjøttet i litt smør eller olje (i flere omganger), og krydre med for eksempel bare salt og pepper. Jeg bruker gjerne litt chilli and lime i tillegg. La kjøttet hvile litt før servering, og skvis over litt sitron- eller limesaft.
Lag salat av tomater, rødløk, paprika, agurk og salattypen du foretrekker. Agurken har jeg for øvrig lest at burde skrelles, fordi den sprøytes med så mye skummelt (Aftenposten innsikt, folkens).
Marias Tzatziki:
(nok til ca. fire personer minst)
(med mindre du er like glad i Tzatziki som meg)
ca. 3dl yoghurt naturell
ca. 1/2 skrelt agurk
ca. 3 fedd/båter hvitløk
saften fra ca. 1/2 lime
salt og pepper
Skrell agurken og rasp den. Nå får du se hvor mye vann som faktisk er i agurken! Vannet vil vi ikke ha med, og jeg bruker en sil til å få klemt ut alt sammen. Finhakk hvitløk og bland i youghurten (sammen med agurkmassen selvfølgelig). Smak til med salt, pepper og limesaft. Jeg synes den blir best om den får stå noen timer i kjøleskap og godgjøre seg. NAM!
Så kan resebranschen dra nytta av redovisningstjänster!
for én dag siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar